Jdi na obsah Jdi na menu
 


Atmosféra

20. 12. 2006

AtmosféraObrazek

New York vždy charakterizovaly klasické žluté taxíky, rychlý životní styl, kina na ulici Broadway a také tzv. tavicí kotel - to znamená, že město je plné mnoha kultur, které se navzájem asimilují a vytvářejí tak kulturu novou, americkou.

Veliké množství lidí v ulicích, nepřítomnost kontejnerů na domovní odpad (odpadky se několikrát týdně odkládají ve velikých černých plastových pytlích na ulici) a další faktory zapřičiňují, že je i na Manhattanu hodně špíny a místy silný zápach.

V New Yorku žije mnoho Číňanů a hlavně Portoričanů, kteří se sem stěhují za prací. Čínská čtvrť se stále rozrůstá na úkor části Manhattanu známé jako „Little Italy“. Čtvrť Bronx a severní část Manhattanu Harlem je známa jako synonymum pro chudinskou černošskou čtvrť. V Queensu a Brooklynu žije etnicky nejrozmanitější obyvatelstvo v celých Spojených státech. Queens je synonymem pro rozsáhle obytné komplexy, v Brooklynu se dají najít jak špinavé chudinské čtvrti jako např. Bedford-Stuyvesant, tak milionářské rezidence u pobřeží.