Jdi na obsah Jdi na menu
 


MetroKing Motors: Speciální vůz pro taxislužbu


Obrazek
Společnost MetroKing Motors představuje speciální automobil pro taxislužbu, který má splňovat nároky na každodenní náročnou službu.







Taxíky často dokreslují kolorit velkých měst a asi většině z nás se při spojení jména New York a slova taxi vybaví žlutý sedan. Většinou se žlutým lakem karoserie honosí Ford Crown Victoria a milovníci starších časů si vybaví Checker Marathon.

Bohužel Checker ani Ford nemůže sloužit navěky a tak představuje společnost MetroKing Motors z New Yorku svou vizi nového taxi pro velkoměsto. Základem je Chevrolet Colorado, který automobilku opouští v podobě vozu s kabinou a rámem podvozku připraveným pro montáž nástavby.

Lehký užitkový automobil dostane u MetroKing Motors na svou zadní část nástavbu, která nabízí prostor pěti cestujícím a je vybavena nájezdem pro vozíčkáře. Interiér prostoru pro cestující je sice vybaven poměrně stroze, ale nechybí zde bezpečnostní pásy pro všechna sedadla a ovládání klimatizace. Prostor pro zavazadla cestujících je místo vymontovaného sedadla předního spolujezdce v kabině řidiče.

K pohonu může sloužit zážehový řadový čtyřválec o objemu 2,9 litru s výkonem 138 kW (188 k) při 5600 ot./min. a točivým momentem 258 Nm při 2800 ot./min. nebo řadový pětiválec o objemu 3,6 l s výkonem 180 kW (245 k) při 5600 ot./min a točivým momentem 328 Nm při 2800 ot./min. Oba motory spolupracují s čtyřstupňovou manuální převodovkou. Vedle vozů s klasickým pohonem připravuje MetroKing Motors i verzi poháněnou hybridním systémem.

Pouze čas ukáže, jestli je MetroKing Motors Taxi skutečně úspěšným adeptem na taxislužbu a krokem správným směrem nebo se jako u jiných pokusů o speciální taxi pro New York bude jednat jen o pokus bez budoucnosti. Prozatím nejsou reakce veřejnosti příliš lichotivé a vůz je většinou přirovnáván ke školnímu autobusu.

Obrazek









Obrazek













 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář